KILKA SŁÓW O MNIE

MIŁOŚNICZCE PYSZNEGO I ZDROWEGO JEDZENIA

Wszystko zaczęło się od podglądania taty w kuchni. Jego zaangażowanie było na tyle zaraźliwe, że sama zapragnęłam odnaleźć w sobie talent kulinarny. Biorąc przykład nie tylko z taty, ale również z babci, która przez wiele lat była szefową kuchni, postanowiłam kontynuować naszą rodzinną pasję. Tak oto zaczęła się moja przygoda z gotowaniem.

Oprócz dzielenia się ulubionymi smakami, chcę także poznawać nowe, nieznane dla mnie potrawy. Zamierzam stawiać na różnorodność, ale również na prostotę. Jestem zwolenniczką zdrowego jedzenia, dlatego dbam o to, by na moim talerzu na co dzień znajdowały się warzywa i owoce. To właśnie one będą odgrywać główną rolę w moich przepisach. Dla miłośników mięsa, a w szczególności dla miłośników ryb też od czasu do czasu coś się znajdzie. Wszystkie wypieki, czy to słodkie, czy to słone będą bez udziału pszenicy, a zamiast niej znajdzie się miejsce na mąkę gryczaną, ryżową czy migdałową. Białego cukru nie będzie wcale, za to będzie miód, suszone owoce i inne zamienniki.

Zapewniam, że będę się starać, by było nie tylko zdrowo, ale też pysznie 🙂 Zapraszam zatem na wspólną kulinarną podróż!